Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2014. október 12. Hirdetés

2014. október 12. Szentháromság ü. u. 17. vasárnap

1. Keresztelés
– Az elmúlt héten megkereszteltük Borics Dorka kistestvéreinket. Isten áldása legyen megkeresztelt testvérünkön és szerettein!

2. Esketés
– Tegnap fogadtak Isten előtt egymásnak örök hűséget Zimányi Róbert és Kóra Renáta testvéreink. A házasságot szerző Isten áldása kísérje őket a közös életúton!

3. Alkalmaink:
– Holnap délelőtt 10 órakor bibliaórát tartunk. Este 19 órától a férfi-klub (FÉK) tartja alkalmát a gyülekezeti teremben.
– Kedden kismamakör lesz 10 órától a gyülekezeti teremben.
– Délután 17 órakor konfirmációi oktatás az első csoportnak a gyülekezeti teremben.
– Szerdán 16.45-kor kezdődik a Bibliaiskola a gyülekezeti teremben, 18.15-kor pedig konfirmációi oktatás a második csoportnak a tanácsteremben.
– Csütörtökön egy nagyon izgalmas előadásnak leszünk házigazdái a megbocsátásról 18 órától a tanácsteremben. Bassam Aramin és Abraham Elhanan, Az út, amit a sors kijelölt nekünk című előadásának, ahol a palesztin és zsidó édesapa személyes élettörténetén keresztül világítja meg számunkra a Közel-keleti konfliktus lélekpróbáló világát. Mindketten a háború következményeként vesztették el gyermeküket. A fájdalom és a környezetükért való felelősség érzése azonban arra sarkallta őket, hogy a béke követeivé váljanak nem csak Izraelben és Palesztinában, hanem az egész világon. Egy interaktív előadás erejéig a Kelenföldi Evangélikus Gyülekezetbe is ellátogatnak, ahol a résztvevők megtekinthetik Al Ghaoui Hesna róluk készített portré filmjének vágott változatát, illetve személyesen tehetik fel az őket érdeklő kérdéseiket a két édesapának. Hívogassunk minél többeket! Szórólap a kijáratnál elvihető!
– Pénteken 5 órától a kisifjúság tartja alkalmát a gyülekezeti teremben.
– Péteken 18 órától szeniorifi lesz

4. Egyéb:
-rövid beszámoló a péntekről és a szombatról, köszönet a szervezőknek
-köszöntés: Krámer György lelkész, a MEE országos irodájának igazgatója és családja: Pángyánszky Ágnes az EHE egyetemi lelkésze, és a hármasikrek: Peti, Dani, Zita (ajándékok átadása)
-invitálás a szeretetvendégségre a tanácsterembe, ksözönet az előkészítőknek

5. Iratterjesztés:
– Az Evangélikus Élet legfrissebb számát és egyéb kiadványainkat ajánljuk a testvérek figyelmébe.

6. Offertórium:
– Köszönetet mondunk a múlt vasárnapi offertóriumért, mely Fréten 11.000,-Ft, a Bocskai úton 60.165,-Ft volt. A mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk. A jókedvű adakozót szereti és megáldja az Isten! (2Kor 9,7)

A hét igéje:  Az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk. (1Jn 5,4)