Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2014. szeptember 21. Hirdetés

2014. szeptember 21. Szentháromság ü. u. 14. vasárnap

1. Keresztelés
– Az elmúlt héten megkereszteltük Banyó Bodza és Halkó Dalma kistestvéreinket. Isten áldása legyen megkeresztelt testvéreinken és szeretteiken!
2. Esketés
– Tegnap fogadtak egymásnak Isten előtt örök hűséget Kisvárdai Zsolt és Pocklán Erika testvéreink. Isten áldása kísérje őket a közös életúton!
3. Megemlékezés:
– A nagy kérő imádságban megemlékezünk a 3 éve elhunyt Draskóczy Mihály testvérünkről. Boldogok a halottak, akik az Úrban haltak meg!
4. Alkalmaink:
– Holnap délelőtt 10 órakor bibliaórát tartunk.
– Holnap est 18 órától a szenior férfi kör tartja nyitóalkalmát a tanácsteremben
– Este 18.30 órakor lesz a Női-kör együttléte.
– Kedden 17 órakor kezdődik a konfirmációi oktatás a gyülekezeti teremben. Imádságban hordozzuk a konfirmandusainkat!
– Szerdán 16.45-kor a Bibliaiskola lesz a gyülekezeti teremben,
– Pénteken 16 órakor gyülekezeti hittan lesz szintén a gyülekezeti teremben
– Ma, a fél 11-es istentiszteletet követően az akadálymentesítési folyamat „záróakkordjaként” kerül sor a lift átadására Bence Imre esperes úr és Dr. Hoffmann Tamás polgármester úr jelenlétében. Mindenkit szeretettel várunk erre az örömünnepre!
– Október első szombatján, délután fél 5-kor szeretetvendégséget tartunk, amelyen Dr. Galli István presbitertestvérünk A torinói halotti lepel titkai címmel tart vetítettképes előadást.
5. Egyéb:
– Szeptember 1-én Imák Auschwitz után címmel kiállítás nyílt a Rumbach utcai zsinagógában Galambos Ádám evangélikus teológus szervezésében, melyre gyülekezeti csoportos tárlatvezetést is tervezünk – több más fővárosi gyülekezettel együtt – szeptember utolsó vasárnapjának délutánjára. Jelentkezni a kijáratnál található íven lehet, illetve emailben: a kelenfold@lutheran.hu címen
– Kérésre hirdetjük, hogy A Nemzeti Kulturális Örökség Napjainak keretében ma délután 14 és 17 óra között az Üllői út 24. szám alatt még megtekinthető országos székházunk udvari épülete, benne a Podmaniczky-Degenfeled Könyvtárral és a templommal. Mivel az épület felújítás miatt a közeli jövőben hasonló alkalom nem lesz, a mostani lehetőséget minden érdeklődő figyelmébe ajánljuk.
6. Iratterjesztés:
– Az Evangélikus Élet legfrissebb számát és egyéb kiadványainkat ajánljuk a testvérek figyelmébe.
7. Offertórium:
– Köszönetet mondunk az elmúlt vasárnap offertóriumáért, mely Fréten 12.125,-Ft, a Bocskai úton 45.864,-Ft volt. A mai perselypénzt a szórvány gyülekezetek megsegítésére gyűjtjük. A jókedvű adakozót szereti és megáldja az Isten! (2Kor 9,7)
A hét igéje:  Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled! (Zsolt 103,2)