Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2014. szeptember 14. Hirdetés

2014. szeptember 14. Szentháromság ü. u. 13. vasárnap

1. Megemlékezés:
– A nagy kérő imádságban megemlékezünk a 2 éve elhunyt Bakula Katalin, a 10 éve elhunyt Römer Ilona és a 41 évvel ezelőtt elhunyt Bakula György testvéreinkről. Boldogok a halottak, akik az Úrban haltak meg!

2. Alkalmaink:
– Holnap délelőtt 10 órakor bibliaórát tartunk.
– Szerdán 16.45-kor Bibliaiskola lesz a gyülekezeti teremben, melyen folytatjuk a Jelenések könyvének tanulmányozását.
– Csütörtökön 18 órakor nagyifi lesz a gyülekezeti teremben
– Pénteken 16 órakor gyülekezeti hittan lesz szintén a gyülekezeti teremben
– Szombaton, szeptember 20-án idén is bekapcsolódunk a Nyitott Templomok Napja rendezvénysorozatba. Aki teheti, kérjük, járuljon hozzá az alkalomhoz egy tál süteménnyel! Szórólapok elvihetők az iratterjesztési asztalról.
– Jövő vasárnap, a fél 11-es istentiszteletet követően az akadálymentesítési folyamat „záróakkordjaként” kerül sor a lift átadására Bence Imre esperes úr és Dr. Hoffmann Tamás polgármester úr jelenlétében. Mindenkit szeretettel várunk erre az örömünnepre!
– A konfirmációi oktatás szeptember 23-án, kedden 17 órakor kezdődik. Kérjük a szülők, keresztszülők, nagyszülők szíves közreműködését a toborzásban. Imádságban hordozzuk a következő generációt!

3. Egyéb:
– Szeptember 1-én Imák Auschwitz után címmel kiállítás nyílt a Rumbach utcai zsinagógában Galambos Ádám evangélikus teológus szervezésében, melyre gyülekezeti csoportos tárlatvezetést is tervezünk – több más fővárosi gyülekezettel együtt – szeptember utolsó vasárnapjának délutánjára. Jelentkezni a kijáratnál található íven lehet, illetve emailben: a kelenfold@lutheran.hu címen
– Kérésre hirdetjük, hogy a Magyar Bioetikai Társaság 24. Konferenciájára kerül sor, szeptember 26-27-én Jövőnk záloga: család és hivatás címmel

4. Iratterjesztés:
– Az Evangélikus Élet legfrissebb számát és egyéb kiadványainkat ajánljuk a testvérek figyelmébe.

5. Offertórium:
– Az elmúlt vasárnap az evangélikus közoktatás támogatását szolgáló offertórium Fréten 9.600,-Ft, a Bocskai úton 50.940,-Ft volt. A mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk. Jövő vasárnapra újra kötelező offertóriumot tartunk a szórvány gyülekezetek megsegítésére. A jókedvű adakozót szereti és megáldja az Isten! (2Kor 9,7)

A hét igéje: Amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg. (Mt 25,40)