Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2014. február 09. Hirdetés

2014. február 09. Vízkereszt ünnepe utáni utolsó vasárnap

1. Keresztelő: Az elmúlt héten megkereszteltük Szűcs-Pálfi Dávid kistestvérünket. Isten áldása kísérje őket és családjaikat!

2. Temetés:
– Az elmúlt héten búcsúztunk el Prepeliczay György (†91) és Dr. Komjáthy Miklós (†62) testvéreinktől. (Megemlékezés 10.30-kor). Szomorúan tudatjuk, hogy életének 83. esztendejében elhunyt gyülekezetünk hűséges tagja, dr. Borostyánkői Tamás. Temetése 2014. március 12-én lesz, 12 órakor a Farkasréti temetőben. Boldogok a halottak, akik az Úrban haltak meg!

3. Alkalmaink:
– Holnap, hétfőn délelőtt 10 órakor bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben.
– Kedden 10 órakor kismamakört tartunk a gyülekezeti teremben.
– Szerdán 16.45 órakor a bibliaiskola keretében folytatjuk a Jelenések könyvével való ismerkedést.
– Pénteken 16 órakor tartjuk gyülekezeti farsangunkat a tanácsteremben, cserkészcsapatunk szervezésében
– Szintén pénteken 19 órától a Középkör tartja következő alkalmát, az idei tanévben témánk: Jakab levele. Vendégünk ezúttal Dr. Agod Anett lelkész, az EHE doktorandusza, jogász lesz
– Egyéb hétközi alkalmaink a szokott rendben lesznek megtartva – részletek megtalálhatóak a hirdetőtáblákon és honlapunkon.
– Bekapcsolódva az idei Házasság hetébe, a következő vasárnapi 10.30-as istentiszteleten is hálát adunk a házasságot szerző és megtartó Isten végtelen kegyelméért. Akik majd akkor igénylik, azoknak lehetőségük lesz áldásvétel formájában megerősíteni házassági szövetségüket az oltár előtt.
– Már lehet jelentkezni az idei szárszói gyülekezeti hétvégére, melynek időpontja: 2014. április 25-27. A kijáratnál található íven tehetjük ezt meg, vagy emailben: kelenfold@lutheran.hu ! Előleg: 2000 Ft. A teljes hétvége ára megegyezik a tavalyi árral. Hamarosan részletes programmal is jelentkezünk.

4. Iratterjesztés:
– Az Evangélikus Életet és egyéb kiadványainkat ajánljuk a testvérek figyelmébe.

5. Egyéb: A Fraknó utcai szeretetszolgálat munkatársai kérik, hogy aki teheti, támogassa szolgálatukat férfi ruhaneművel: nagy méretű farmernadrág, póló, pulóver, cipő, zokni, alsónemű; de van kereslet szemüvegre, tisztálkodási szerekre, tartós élelmiszerre is. Előre is köszönjük szépen, ha ilyen formában is tudják a gyülekezeti tagok támogatni ezt az igen fontos szolgálatot.

6. Offertórium:
Az elmúlt heti offertórium Fréten 4.900,- Ft, a Bocskai úton 31.795,- Ft volt. A mai adomány szeretett gyülekezetünk céljait szolgálja. Isten áldása legyen az adományokon és az adakozókon egyaránt!

A hét igéje: „Fölötted ott ragyog az Úr, dicsősége meglátszik rajtad.” (Ézs 60,2)