Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2013. március 3. Hirdetés

2013. március 3. Böjt harmadik vasárnapja

1. Megemlékezés:
Az elmúlt héten kísértük el utolsó földi útjukra Dr. Reif Márton (†89) és Kiss Dezső (†92) testvéreinket. (Megemlékezés a 10.30-as istentiszteleten.) Boldogok a halottak, akik az Úrban haltak meg!
2. Alkalmaink:
– Hét közbeni alkalmaink a szokott rendben lesznek megtartva, melyeket megtaláljuk a hirdetőtáblákon és a honlapunkon is.
– Gyülekezetünkben holnap délelőtt 10 órától tartjuk meg az Ökumenikus Világimanapot a nyugdíjas bibliaóra keretén belül.
– Kedden délelőtt (kivételesen) 10 órakor kismamakört tartunk az alagsori gyülekezeti teremben, este apakör lesz ugyanitt.
– Kedden, este 18 órakor presbiteri ülés lesz a tanácsteremben.
– Óegyházi evangéliumok címmel március 6-án, szerdán 18 órakor folytatódik az idei böjti zenés sorozatunk, melynek részletes programja elvihető az iratterjesztésből. Szeretettel hívjuk és várjuk a testvéreket!
– Csütörtökön este 19 órától imaközösség lesz a gyülekezeti teremben.
– Március 8-án, este 19 órától tartjuk a Középkör soron következő alkalmát, a gyülekezeti teremben. Az idei tanévben az újszövetségi apokrifekkel foglalkozunk. Mostani témánk Péter evangéliuma lesz.
– Idei tavaszi gyülekezeti hétvégénket április 19–21 között tartjuk Balatonszárszón. Jelentkezni a mai naptól lehet, a Hívogató szórólap elvihető az iratterjesztésből!
3. Iratterjesztés:
– Az Evangélikus Élet legfrissebb számát, valamint egyéb kiadványainkat ajánljuk a testvérek figyelmébe.
– Idén is szeretnénk felhívni adózó testvéreink figyelmét a 2×1%-ra. Gondoljunk evangélikus egyházunkra és gyülekezetünk alapítványára! A technikai számokat ugyancsak szórólapon megtaláljuk az iratterjesztésben.
4. Egyéb:
– Kárnyáczki Eszter ötödéves teológa köszöntése.
5. Offertórium:
– Az elmúlt hét offertóriuma Fréten 13.100.- Ft, a Bocskai úton 47.680.-Ft volt. A mai adomány az Evangélikus Hittudományi Egyetemen zajló lelkészképzés céljait szolgálja. Isten áldása legyen az adományokon és az adakozókon egyaránt!

A hét igéje: „Aki az eke szarvára teszi a kezét, és hátratekint, nem alkalmas az Isten országára.” (Lk 9, 62)