Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2013. február 10. Hirdetés

2013. február 10. Ötvened vasárnapja

1. Megemlékezés:
A elmúlt héten kísértük el utolsó földi útjára Kövesdi Ferencné sz. Kresnyavi Erzsébet (†87) testvérünket. (Megemlékezés a 10.30-as istentiszteleten.) Boldogok a halottak, akik az Úrban haltak meg!

2. Alkalmaink:
– Hét közbeni alkalmaink a szokott rendben lesznek megtartva, melyeket megtaláljuk a hirdetőtáblákon és a honlapunkon is.
– Február 13-án, szerdán tanácstermünkben tarja a budai lelkészi munkaközösség következő ülését. Az alkalom 9 órakor úrvacsorával egybekötött istentisztelettel kezdődik, amelyre testvéreinket is szeretettel hívjuk és várjuk.
– Bekapcsolódva az idei Házasság hetébe, jövő vasárnap a 10.30-as istentiszteleten adunk majd hálát a házasságokat megtartó Isten végtelen kegyelméért, s ahogy eddig, aki igényli – áldásvétel formájában újra meg is erősítheti azt! Ez az istentisztelet egyben zenés is lesz, melyen gyülekezetünk ismert művészházaspárja, Pröhle Katalin és Fejér András muzsikál, a böjti énekek feldolgozásait pedig gyülekezetünk énekkara adja elő. Az istentisztelet után ugyanakkor újra kötetlen agapéra (kávézásra, sütire) kerül sor a tanácsteremben, melynek házigazdája az immár egy éve alakult IFA-kör lesz.
– Már most hirdetjük, hogy hagyományos tavaszi gyülekezeti hétvégénket idén április 19–21 között tartjuk Balatonszárszón. Kérjük, mindenki már most írja be a naptárjába, jelentkezni, pedig majd február végétől lehet.

3. Egyéb:
– Hirdetjük, hogy a nyugdíjas torna új időpontja hétfő 17 óra – helyszíne: gyülekezeti terem
– Most szombaton lesz a Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Utótalálkozó a Fasori evangélikus templomban Túlcsordulás címmel. Egyéb információt a www.szelrozsatalalkozo.hu oldalon találhatunk!
– Május 1–5. között tartják idén Hamburgban a 34. evangélikus Kirchentagot. Érdeklődni lehet a MEE Külügyi Osztályán a részletekről.
– Az EMO (Evangéliumot Minden Otthonba Alapítvány) önkéntes segítőket keres ahhoz, hogy kerületünkben is eljusson szórólapjuk (l. iratterjesztés!) minden háztartásba. Az előzetes megbeszélésre a szomszédos református gyülekezet gyülekezeti termében kerül sor most szerdán, február 13-án, 17 órai kezdettel.

4. Iratterjesztés:
– Az Evangélikus Életet, 2013-as évi Útmutatót, Naptárt, valamint egyéb új kiadványainkat ajánljuk a testvérek figyelmébe.
– Örömmel hirdetjük, hogy 2012. decemberétől, gyülekezetünk honlapján meghallgathatóak a fél 11-es istentisztelet igehirdetései. Az igehirdetések néhány nappal az elhangzásuk után mp3 formátumban kerülnek fel a honlapra.

5. Offertórium:
– Az elmúlt heti presbiteri ülésen elhangzott pénzügyi gondnokunk beszámolója. 2012-ben sajnos minden jellegű, a gyülekezeti tagoktól származó bevételünk (egyházfenntartás, adomány és persely) kisebb-nagyobb mértékben elmaradt a tervezettől, a külön adományok pedig lényegében szinten maradtak az előző évhez képest. Ennek tudatában szeretettel kérjük, hogy azok hűségére, akik eddig is sokat vállaltak, továbbra is számíthasson gyülekezetünk! Akik pedig eddig kevesebbet vállaltak az anyagi terhekből, azok tudatosítsák magukban, hogy a gyülekezet működéséhez és szolgálatához szükséges anyagiakat nekünk, a gyülekezet tagjainak kell biztosítani. Isten áldása legyen minden adakozón és az adományok felhasználásán! A korábbi évekhez hasonlóan a 2012-es zárszámadás és a költségvetés főszámait, azok elfogadását követően természetesen nyilvánosságra is fogjuk hozni.
– Az elmúlt hét offertóriuma Fréten 8.290 .-Ft, a Bocskai úton 45.365.-Ft volt. A mai adomány a gyülekezet céljait szolgálja. Isten áldása legyen az adományokon és az adakozókon egyaránt!

A hét igéje: „Légy erős kősziklám!” (Zsolt 31,3)