Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

Hirdetés 2012. november 25.

2012. november 25. Szth. ünnepe u. utolsó vasárnap

1. Megemlékezés: A 1/2 11-es istentiszteleten emlékezünk meg Dr. Ollé Lajosné sz. Berlin Lívia (†85) testvérünkről, és a 65 évvel ezelőtt igazságtalanul kivégzett Jány Gusztáv vezérezredesről; Boldogok a halottak, akik az Úrban haltak meg!

2. Alkalmaink:
– Ma a fél 11-es istentiszteletünk után kötetlen agapéra hívjuk a testvéreket. A házigazda ezúttal a gyülekezet presbitériuma lesz.
– A hétközbeni alkalmainkat, melyek a szokott rendben lesznek megtartva, megtaláljuk a hirdetőtáblákon és a honlapunkon is.
– Szombaton, azaz december 1-én, délután 16 órától Ádventi kézműves délutánt tartunk a gyülekezet gyermekeinek a gyülekezeti teremben.
– Ugyancsak ezen a napon délután fél 5-kor ádventi szeretetvendégség is lesz a tanácsteremben, ahol a Lepra Misszió igazgatója, Riskóné Fazekas Márta „Reformáció és tolerancia – a hitéletben” címmel tart vetített-képes előadást.
– Jövő vasárnap ½ 10 órakor ádventi családi istentiszteletet is tartunk templomunkban, melyre szeretettel hívjuk-várjuk a családokat.
3. Iratterjesztés:
– Az Evangélikus Élet legfrissebb számát ajánljuk a testvérek figyelmébe.
4. Kérésre hirdetjük:
– Az emberi embrió méltósága tárgykörben aláírásgyűjtést szerveznek. További részletek ill. az ívek az iratterjesztésben találhatóak.
– A Deák Téri Evangélikus Gimnázium felvételt hirdet nyolcosztályos és négyosztályos tagozatára a 2013/14-es tanévre. További részletek a gimnázium honlapján olvashatóak.
– Az Angyalfa Alapítvány részére idén is gyűjtést szervezünk: játékokat, könyvet, tartós élelmiszert. December 2-ig várjuk az adományokat, amelyeket a kihelyezett kosárba lehet elhelyezni.

5. Offertórium: Az elmúlt hét offertóriuma Fréten 10.150.-Ft, a Bocskai úton 50.700.-Ft volt. A mai adomány a gyülekezet céljait szolgálja. Isten áldása legyen az adományokon és az adakozókon egyaránt!

A hét igéje: „Legyen derekatok felövezve, és lámpásotok meggyújtva.”(Lk 12,35)