Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

Hirdetés 2012. október 28.

2012. október 28.                                         Szth. ünnepe u. 21. vasárnap

 

2. Megemlékezés: A mai 1/2 11-es istentiszteleten megemlékezünk Dr. Tomcsányi Tibor (+100) testvérünktől, akit szerdán kísértünk el utolsó földi útjára, valamint Berki Sándor (†66), Mohácsi Lajos (†32 évvel ezelőtt), Mohácsi Attila (†25 évvel ezelőtt) testvéreinkről a záró könyörgésünkben. Boldogok a halottak, akik az Úrban haltak meg!

3. Alkalmaink:

– A hétközbeni alkalmainkat, melyek a szokott rendben lesznek megtartva, megtaláljuk a hirdetőtáblákon és a honlapunkon is. Kivétel ez alól a szerdai Bibliaóra és a csütörtöki ifjúsági óra, melyek a Reformáció ünnepe valamint a Halottak napjára való tekintettel elmaradnak.

– Holnap, hétfőn este 19.30 órakor újra levetítjük a Luther című filmet gyülekezeti termünkben. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk.

– Kedden este 20.30 órakor apakör lesz a gyülekezeti teremben.

– Szerdán október 31-én, Reformáció ünnepén este 18 órakor tartunk közös, úrvacsorával egybekötött istentiszteletet a külső-kelenföldi református testvérekkel kelenföldi templomunkban. Igét hirdet Molnár Sándor református lelkipásztor, „Az „esküszegő” doktor” címmel pedig Blázy Árpád tart megemlékezést. Ünnepeljünk együtt és hívogassunk másokat is!

– Másnap, november elsején, délután 16 órakor a farkasréti ökumenikus kápolnában tartunk Halottak napi istentiszteletet, ahol az előző évben előre ment testvéreinkre emlékezünk.

– Ugyanezen nap este 19 órakor imaközösség lesz a gyülekezeti teremben.

– Szombaton, november 3-án 16.30 órakor tartjuk következő szeretetvendégségünket, melyen Adorjáni Dezső erdélyi evangélikus püspök lesz a vendég, aki Tolerancia Erdélyben címmel tart előadást.  Előtte 15.30 órától diakóniai megbeszélés lesz a gyülekezeti teremben.

– Jövő vasárnap ½ 10-kor családi istentiszteletet is tartunk templomunkban.

4. Iratterjesztés:

– Elkészült őszi gyülekezeti Hírlevelünk, amit postai úton kézbesítettünk. Akihez esetleg nem érkezett meg, az iratterjesztési asztalról elviheti.

– Az Evangélikus Élet legfrissebb számát ajánljuk a testvérek figyelmébe.

– Ehhez kapcsolódóan hirdetjük a kijáratnál található imaközösségi dobozt, melybe egy papíron bedobhatjuk imatémáinkat, azokat a kéréseket, melyekért – a kérésnek eleget téve – a nagy kérő imádságban, vagy imaközösségünkben imádkozunk.

5. Offertórium: Az elmúlt heti offertórium, Fréten 10.200.-Ft, a Bocskai úton 33.265.-Ft volt. A mai adomány központilag elrendelt gyűjtés: a Biblia terjesztését szolgálja. Isten áldása legyen az adományokon és az adakozókon egyaránt!                          A hét igéje: „Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval. (Róm 12,21)